10 tips voor restaurant brandbeveiliging

10 tips voor restaurant brandbeveiliging. Restaurants lopen een groot risico dat een kleine brand kan uitbreiden naar een uitslaande brand. Vetten, oliën, papierproducten, elektrische aansluitingen, chemische reinigingsmiddelen, hete apparatuur en open een open keuken maken de ruimtes vatbaar voor een brand. Een lichte brand kan leiden tot vernieling van eigendommen, verlies van inkomsten en zelfs permanente sluiting van een vestiging.

Hier zijn 10 tips voor restaurant brandbeveiliging om ervoor te zorgen dat uw keuken en restaurant veilig zijn:

  • Installeer een automatisch brandblussysteem in de keuken
  • Het keukenblussysteem moet minstens twee keer per jaar worden geïnspecteerd en onderhouden
  • Er moeten draagbare brandblussers (vetbrandblussers) zijn om als back-up te dienen
  • Zorg voor een regelmatig onderhoudsschema van uw brandbeveiligingsapparatuur en -systemen
  • Restaurant met grote kookfaciliteiten beschermen met behulp van een geautomatiseerde blussysteem
  • Noodverlichting en uitgangsborden moeten een belangrijke overweging zijn, vooral in delen van het restaurant
  • Rookmelders zijn erg essentieel bij het beveiligen van een restaurant tegen brand
  • Een beveiligd restaurant mag een efficiënt sprinklersysteem niet missen
  • Er zijn verschillende andere gevaren waar u op moet letten, zoals gebarsten schakelkasten.

Oplossing? De Brandblussershop brandbeveiliging expert helpt u ....

Kortom, restaurantbrandbeveiliging houdt niet alleen de installatie van verschillende brandbeveiligingssystemen in, maar ook regelmatige controle en onderhoud. Uw eerste stap is echter om ervoor te zorgen dat de blussystemen aanwezig zijn, zowel voor de brandveiligheid van uw personeel en verplichtingen van verzekeringsmaatschappijen.

Brandbeveiliging brandblussysteem voor in de keuken
Terug naar overzicht

Advies nodig?

Heb jij geen idee welke brandblusser voor jou geschikt is?